Bu Blogda Ara

11 Ağustos 2011

Evden Yapılabilecek İş fikirleri

İşte ABD'deki bazı değişik evden yapılabilecek işlerin listesi:

1. Açıkarttırım sitesi: Ebay mantığında işleyen ürünün açıkarttırımla satıldığı siteler. Ebay gibi her şeyin satıldığı bir site yerine, sadece bir ürüne odaklanmak çok daha iyi olacaktır. Winebid.com (şarap), Playle.com (vintage posta kartı) açıkarttırım sitelerine bir göz atın.

2. Fırın: Evde değişik ekmekler, kurabiyeler, pastalar ve kekler yapıp internetten satabilirsiniz. Hatta bunları doğum günleri, babyshower gibi değişik etkinlikler için özelleştirebilir ya da sadece etkinlikleri hedefliyebilirsiniz.

3. Çiçek yetiştirme: Orta boyda bir bahçeniz, balkonunuz ya da terasınız ve kaliteli toprağınız varsa burada çiçek tohumu ekip, çiçeği büyütüp sonra satabilirsiniz. Bunu da internetten yapabilirsiniz.

4. Transkripsiyon (yazıya dönüştürme): Sesli bir kayıtları yazı haline çevirme işine deniyor ve ABD'de ve dünyanın bir çok yerinde çok kullanılıyor. Alanlar: Akademik; iş; tıp; hukukve profosyonel yazarlar. Örneğin ders notlarını; söyleşileri; konferansları; toplantıları; seminerleri ve bunun gibi bir çok sesli dinleti etkinliklerini yazıya çeviriyorlar.  İlgileniyorsanız örnek olarak lu siteyi ziyaret edebilirsiniz: http://www.gmrtranscription.com

5. Niş gazete: Belli bi pazara ya da işe yönelik haberlerin; köşe yazarlarının olduğu bir gazete oluşturabilirsiniz. Örneğin ipek boyama; turizm; el işi, vs.

6. Bitki yetiştirme: Aromaterapi ve ya alternatif tıpta kullanılacak bitkileri ekip yetiştirip satmak. ABD'de yeni bir trend. Türkiye'de ne kadar işler bilemiyorum.. Ama bu işin ihracatı yapılabilir. Sadece Türkiye'de yetişen ya da Türkiye'nin avantajının olduğu bazı bitki ve baharatlar ihraç edilebilir.

7. Parti Planlamacısı: Çocukları seviyorsanız onların doğum günü partilerini planlayarak anne-babaları bu zahmetli işten kurtarabilirsiniz. Partinin yapılacağı mekanı seçmek ve anlaşmak; içini dekore etmek; pastaları, kekleri ayarlamak, davetiyeleri yollamak ya da misafirleri çağırmak, müzik, palyaço, balon, fotoğrafçı bulmak ve tüm partiyi organize etmek. Eğlenceli bir iş fikri değil mi? Niş bir pazar. Türkiye'de bunu yapan yok sanırım.  Avrupa'da çok sevilen "Uçan Köpek Vipo", "Şirinler", "Cars", gibi karakterlerle konsept partiler de düzenlenebilir.

8. Katalog/Broşür yapma: Grafik tasarıma ilginiz varsa ilgili firmalar; yeni kurulmuş şirketler; ya da girişimciler için broşür ve kataloglar hazırlayabilirisiniz.

9. Konuşmacı: Eğer bir konuda uzmanlışmışsanız (ötneğin e-pazarlama, e-ticaret, reklam, zaman yönetimi, email pazarlaması, vs) ilgili kitlelere seminerler vererek çok yüksek gelirler elde edebilirsiniz.

10. Bilgisayar danışmanlığı: Bilgisayardan çok iyi anlıyorsanız, şirketlerin bilgisayar danışmanı olabilirsiniz! Hangi bilgisayar, yazıcı, faks makinesi alınmalı, hangi yazılım kullanılmalı, hangi internet bağlantısı daha avantajlı, bilgisayar networku nasıl oluşmalı; iş koşulları analizi, ön sistem tasarımı, sistem bakımı, dönemsel değerlendirmeler gibi hizmetleri bir çok firmaya aynı anda verebilirsiniz. ABD'de bu iş için biçilen ortalama fiyat saati 75 USD. Büyük şirketler daha fazla ödüyorlar.


11. Broker: Her iş alanında satıcı ile alıcıyı buluşturabilirsiniz.

12. Geri Dönüşüm Danışmanı: Belediyelere, çeşitli devlet kuruluşlarını, kamu ve özel sektöre atıklarını nasıl geri dönüştürebilecekleri ile ilgili danışmanlık verilebilir. Bu iş için gereken tek şey geri dönüşüm konusunda ilgili ve bilgili olmak. Yemek atığı, bina atığı, ahşap atığı ya da tıbbi atık olmak üzere çeşitli atıklar konusunda uzmanlaşıp bunlara odaklanabilirisiniz.


Bugünlük bu kadar. İş fikirlerinin devamı gelecek. Sizin de fikirleriniz, önerileriniz, yorumlarınız varsa "İzleyici" olup görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder