Bu Blogda Ara

17 Aralık 2010

Enerji yok olmaz

Bana kalırsa girişimciliğin temeli bu işe koyacağınız enerjinizdir. Aklınızdakini gerçekleştirmeniz için arzunuz ve tutkunuz bütünleşir ve bu işe koyulmak için gerekli olan enerjinizi meydana getirirler. Her oluşum bir enerjiyle başlar; ve her şeyin özünde de bu enerji vardır.

Termodinamiğin temel yasalarından biridir enerjinin asla yok olmadığı; sadece şekil değiştirdiği. Çünkü enerjinin gideceği başka bir yer yoktur; sadece temel bileşenleri arasında yer ve şekil değiştirir. Hayatın her alanında olduğu gibi bir şeye verdiğiniz enerji, yani emek, size aynı oranda geri dönecektir. Bir aile kurmak da böyle gelişir; bir iş yaratmak da.

Siz işinizi ne kadar severek ve tutkuyla kurup geliştirirseniz, işiniz de zamanı gelince en güzel şekilde size geri dönecektir.

Bu enerji yasası beni her zaman çok motive etmiştir ve her zaman doğru çıkmıştır.
Bir işe konsantre olup, her detayını düşünmek, onu elinizden gelecek en iyi şekilde yapmak, size mutlaka başarı olarak geri dönecektir.

Bir iş kurmak için ilk gerekli malzeme sermaye değil, tutkudur; işinizi sevmek ve ona konsantre olmaktır. Ona zaman ayırmak; onu güzel planlamaktır. Çok çalışmaktır; iyi araştırmaktır. İşinizin başarılı olacağına inanmaktır.
İnanmak başarmanın yarısıdır.

İşinizi kurmadan önce bu yasaya inanmanızı tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. Biz de esimle beraber yeni islere girisimlerde bulunmus olarak, bunu hep aramizda konusuruz. Bu kadar efor sarfediyoruz, bu kadar calisiyoruz, ne zaman geri donecek bize diye. Senin de dedigin gibi, kendimizi surekli motive edip, hatirlatmamiz gerekiyor: enerji yok olmaz! well-said my friend!

    YanıtlaSil