Bu Blogda Ara

6 Ağustos 2011

Trilyonerlerden girişimcilere dersler

1. İhtiyaç duyulan bir boşluk bulun ve onu doldurun.
Şu ana kadar bulunmamış olan insanların hayatlarını kolaylaştıracak bir ürün ya da hizmet bulun ya da işe yarar mevcut bir ürün ya da hizmeti daha çekici hale getirin, daha ucuza sunun.
2. Sınırların dışında düşünün.
3. Öğütlere önem verin. Başkalarının tecrübelerini öğrenin.
4. Sert bir rekabetin yaşanmadığı 'niş' bir alan bulun; o alanda uzmanlaşın ve piyasaya o alanda o güne kadar üretilmiş en iyi ürünleri sunun.
5. Markanızı kalite ve değer sunma ilkeleri ışığında oluşturun. Müşteri nezdinde bir kere olumsuz bir imaj oluşturduktan sonra düzeltmek çok zordur. Kaliteden asla taviz vermeyin.
6. Her zaman daha iyisini yapmak mümkündür. Ürünlerinizin kalitesini sürekli geliştirin.
7. Yaratıcı olun. Faaliyet gösterdiğiniz alana ilişkin yeni teknolojileri takip edin ve uygulayın.
8. Müşterileri dinleyin ve ihtiyaçlarına yanıt verin. Başarı, müşterilere istediklerini vermenizle birlikte gelir. Müşterilerinizi sık sık ziyaret edin ve ürünün kalitesini artırmak için ne yapmanız gerektiğini sorun. Ürün değil, çözüm satın.
9. Başarıyı planlayın. Hedefleriniz ve o hedeflere sizi götürecek planınız olsun. Günlük işlerin koşuşturmasında kaybolmamak için uzun vadeli hedefler belirleyin. Şirketinizin 1 yıl, 3 yıl ve 5 yıl sonra nerede olması gerektiğini düşünün ve bu hedeflere sizi ulaştıracak yol haritasını çizin.
10. Pazarda değişim kaçınılmazdır; değişim dönemlerini avantaja dönüştürün. Değişimin takipçisi değil, lideri olun.
11. Her zaman büyük vaatlerde bulunun ve vaat ettiğinizden de fazlasını verin. Müşterileriniz, beklediklerinden de fazlasını almış olduklarını unutmayacak ve gelecekte sizi ödüllendireceklerdir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder