Bu Blogda Ara

30 Ocak 2012

E-ticaret ipuçları



İnternetten satış yapmak için mevcut e-ticaret sitelerini kullanabilirsiniz  ya da kendi e-ticaret sitenizi oluşturabilirsiniz. 

İlk aşamada çok para harcamak istemiyorsanız, mevcut e-ticaret sitelerini kullanarak işe başlayabilirsiniz. Bunun için Ebay ya da benzeri bir sitede sanal mağaza açabilirsiniz. Diğer sanal mağazalar arasında kaybolmamak için sıralamalarda üstlerde görünme; kenarlarda mağaza isminin ve logosunun çıkması gibi seçenekleri de pakete eklemekte fayda var. Bunlar bedava değil tabi, ama ziyaretçilerin dikkatini çekmek için gerekli yöntemler.

Mağazanızın ya da sitenizin kolay, düzenli, açık ve net olması büyük avantaj. Ziyaretçiler karmaşık sitelerde dolaşmaktan hoşlanmadıkları gibi, alışveriş yapmaktan da kaçınabiliyorlar.

İş sadece sanal mağaza ya da kendi e-ticaret sitenizi açmakla bitmiyor. Bir de bunların reklamını yapmak gerekiyor. Bunun için de facebook, twitter, google ads, google + gibi sosyal medyayı kullanabilirsiniz. 


Ürünlerinizin fotoğraflarını koyarken ve açıklama yazarken özgün olmak gerekiyor. Kullanacağınız resim ya da açıklama başka bir sitede kullanılıyorsa, arama motorlarında önlerde olma şansınız yok denecek kadar az olacaktır.

Bu arada özellikle işler gelişince ürünlerinizi depolayacak yeri şimdiden düşünün.
Teslimatı nasıl yapacağınız ve iadeleri nasıl alacağınızı da düşünmekte fayda var.

Ve son olarak performansınızı ölçün. Bunun için Google Analytics'i kullanabilirsiniz. Bu sayede ziyarteçilerin size hangi yollarla ulaştığını öğrenebilir, satışlarınızla ilgili belirleyeceğiniz parametrelere göre değerlendirmeler yapabilirsiniz. Sonuçları sitenizi daha da geliştirmek için kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder