Bu Blogda Ara

13 Ekim 2011

Genç Girişimciler


Genç Girişimciler

Çevremde kendi işini kurmuş olan genç girişimcileri gördükçe ve tanıdıkça çok mutlu oluyorum. Hiç kolay bir şey değil bu. Rekabet dolu iş ortamına yeni bir kuruluş/iş insanı olarak katılıyorsunuz ve üstüne üstlük rakiplerle kıyaslanacak olursa daha az tecrübeye sahipsiniz. Ne yazık ki bazen kimileri gençlerle çalışmaktansa çok daha tecrübeli kişilerle çalışmayı tercih edebiliyor.

Ve iş burada başlıyor. Kimine göre önemli sayılabilecek bu açığı kapamak için diğer olumlu taraflara dikkat çekilmeli. Genciz, iş hayatında yeniyiz ama bir kaç dil biliyoruz; iyi eğitimler aldık; araştırmacıyız; çalışkanız; dürüstüz. Genç bir girişimci olarak kendimizi/işimizi pazarlarken karşı tarafa rakiplerimizden farklı olarak neler katabileceğimizi çok açık ve net bir şekilde ifade etmemiz ve onları ikna etmemiz gerekiyor.

Konuşmalarımız araştırmalara, sayılara, analizlere dayanmalı; karşımızdakinin bilmediği bilgileri barındırmalı. Savlarımızı rakamlarla ve istatistiklerle de belirtebilmeliyiz. Örneğin büyüyen Türk ekonomisinden bahsederken Türk ekonomisinin dünyada %17. Avrupa'da ise %6. sırada olduğunu söyleyebilmeliyiz. İşte bunun için de çok okumalı; ülkemizdeki ve dünyadaki tüm gelişmeleri takip etmeliyiz. Genç girişimciler olarak bizim avantajımız enerjik, heyecanlı-hevesli, çok çalışkan, doğru, bilgili ve evrensel olmamız olacaktır.

Genç girişimcilere mutlaka bir şans verilmeli. Benim şahsi görüşüm ise genç girişimcilerin kendileri gibi genç girişimcilerle beraber çalışmaları. Genç bir avukat ile genç bir mimar; işletme sahibi; mühendis gibi.. Birbirimize destek vererek ve yaptığımız işin hakkını vererek daha çok tecrübe kazanabilir; iş yapabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder